×

Default welcome msg!


  Guldringar

  Här hittar ni våra vackra guldringar. Guldets finhet anges i karat. Ju högre karat desto högre är halten finguld i legeringen. Hos oss kan du välja mellan tusentals guldringar i olika design, karathalter och guldtyper som vitguld och roseguld. Samtliga guldringar är ansvars- och äkthetsstämplade.

  Visar 20 av 6171 produkter

  Sortera efter:

  Produkter per sida:

  • Vigselring Schalins Virvla 18k vitguld, WVS/WSI diamanter 0,20 ct

   11 506 kr

   Nyhet Kampanj
  • Vigselring Schalins Himla 18k vitguld, WVS/WSI diamanter 0,45 ct

   19 725 kr

   Nyhet Kampanj
  • Vigselring Schalins Donau 0,25 18k vitguld, WVS diamant 0,25 ct

   13 020 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring i silver, rak 6 mm med 18k guldhjärta

   530 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring 9k guld, kupad 4 mm - Selected

   1 099 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring 18k guld, kupad 3 mm - Selected

   1 799 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring i stål, roséguld, rak 5 mm

   268 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring 9k guld, kupad 5 mm x 1,1 mm

   1 599 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring 9k guld, kupad 3 mm - Selected

   999 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring 18k guld, rak 4 mm - Selected - Amber

   2 099 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring 18k vitguld, kupad 4 mm - Selected

   2 999 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring 18k guld, kupad 5 mm x 1,1 mm

   3 499 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring 18k guld, kupad 4x1,4 mm

   3 499 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring 9k guld, kupad 6 mm - Selected

   1 599 kr

   Nyhet Kampanj
  • Förlovningsring 18k guld, kupad 6 mm - Selected

   3 499 kr

   Nyhet Kampanj

  Visar 20 av 6171 produkter

  Sort By:

  Produkter per sida:

  Här hittar ni våra vackra guldringar. Guldets finhet anges i karat. Ju högre karat desto högre är halten finguld i legeringen. Hos oss kan du välja mellan tusentals guldringar i olika design, karathalter och guldtyper som vitguld och roseguld. Samtliga guldringar är ansvars- och äkthetsstämplade.

  Guldringar som passar alla tillfällen i livet

  Ringen är ett av våra viktigaste smycken idag. Det är med hjälp av en ring som du kan visa att du vill leva resten av ditt liv med någon. Guldringar är några av våra mest populära val när det kommer till just förlovningen eller själva vigseln. Det är inte så konstigt heller, materialet lämpar sig ytterst väl för smycken i alla former. När det kommer till ringar gör även de minsta detaljerna en stor skillnad. Vi har samlat ett av de största utbudet av ringar i landet för att du enklare ska kunna hitta en guldring som passar perfekt.

  En ring som symboliserar mycket

  Det finns en anledning till att just guldringar är så populära när det kommer till par som vill visa sitt starka band med varandra. Guldringen har under väldigt många år fungerat som en symbol för romans och äktenskap. Det går till och med att hitta spår av att ringar användes för just detta även under de gamla romarnas tid. Den mest klassiska guldringen har en helt slät sida med en speciell gravyr på insidan som består av en text eller ett datum som är speciellt för just ert förhållande. När du köper din guldring hos oss på Safira inkluderar vi oftast gravyren helt kostnadsfritt.

  Stort utbud med flera prisklasser

  En annan stor fördel med att köpa dina ringar och smycken hos oss är att vi har ett väldigt stort utbud och dessutom har produkter i alla prisklasser. Oavsett om du letar efter en billig guldring som ändå ser vacker och stilren ut eller om du vill lyxa till det med en diamantring kan du hitta det här hos oss till flera olika priser. Vi vill alltid erbjuda våra kunder bästa möjliga deal. Därför har vi en lägsta prisgaranti för alla våra produkter. Det innebär att vi matchar priset om du lyckas hitta ett likadant smycke för ett bättre pris. Du kan kolla exakt vad som gäller för prisgarantin här på vår hemsida.

  Därför är guld ett populärt material

  Guldets popularitet som smycke beror inte bara på dess vackra utseende och glansiga yta, även om det naturligtvis är en stor del av anledningen. Guld är även populärt då det är ett mjukt material som du enkelt kan arbeta med när du formger en ring. Det blir dessutom inte missfärgat på samma sätt som en del andra metaller kan bli, exempelvis koppar. Guld i sig är egentligen såpass mjukt att det inte riktigt kan användas som smycke helt för sig själv. De bästa guldringarna har oftast 18 eller 14 karat.

  Innebörden av karat

  Hur mycket guld som används i ett smycke anges i måttet karat. 24 karat kallas för finguld och innebär att 24 av 24 delar av ringen eller smycket består av guld. 18 karat innebär att 18/24 delar är guld, resterande delar är något annat material. Genom att blanda guld med exempelvis silver, nickel och palladium och dylikt kan du dämpa guldets gyllengula färg och istället få till ett vitt och vackert utseende. Det är även möjligt att behandla ringar med rodium i ett så kallat rodiumbad (rhodinering). Detta ger ytan en glansigare yta jämfört med vitguldets vanliga utseende. En annan populär legering är roséguld, ett utseende som skapas genom att blanda guld med koppar och silver.

  Rätt utseende och rätt passform

  När det kommer till ringar är det viktigt att du tycker om ringens formspråk och utseende men det är minst lika viktigt att ringen passar också. Vi på Safira är väl medvetna om att det kan vara svårt att veta vilka mått man ska beställa, speciellt när det kommer till ringar. Vi har därför satt ihop en storleksguide för ringar. Läs gärna igenom guiden och beställ sedan vårt ringmått. Detta mått är en ring vars storlek du själv kan ställa in. Den är perfekt att använda under en relativt lång period för att se hur ringen kommer att kännas med tiden. Tänk på att fingrar svullnar när det är varmt och krymper ihop lite när det är kallt, något som påverkas ringens passform.