×

Default welcome msg!

  RINGSTORLEK

  Safira Included

  STORLEKSGUIDE

  Att bestämma ringar ska inte vara svårt och krångligt - Det ska vara roligt, spännande och smidigt! 

  Beställ ringmått här

  Beställ ringmått - snabb leveranstid. Ringmåttet kommer direkt hem i din brevlåda och kan testas i lugn och ro hemma.

  Storleksmått

   

  Ringstorlekar är väldigt individuellt och är ganska svårt att mäta själv. Vi vet att ringstorlekar kan ge huvudbry inför det vackra och stora beslutet att matcha ringar med den man älskar. Vi erbjuder därför att skicka ut vårt eget ringmått. 

  Att tänka på

  Vid mätning av ringstorlek är det viktigt att ha i åtanke att fingrarna sväller och är olika stora under dagen. På morgonen och när man är kall är fingrarna mindre och på kvällen är de normalt lite mer svullna. Därav bör man prova storleken flera gånger utspritt under dagen för ett relativt säkert resultat. Vissa är större över knogarna än andra och man kanske måste använda tvål för att få av ringen. Huvudsaken är att ringen inte ramlar av men inte heller sitter för hårt inne på fingret. Det är också viktigt att tänka på att det kan skilja sig en aning hur storleken upplevs beroende på om ringen har en välvd eller rak insida. Generellt blir detta påtagligt för ringar över 5 mm i bredd. Har man testat/utgått från en ring med välvd insida, den mest förekommande insidan, är det rekommenderat att gå upp ca 0,5 storlek (invändig omkrets) om man beställer en ring med rak insida. Kontakta oss för rådgiving om ni är osäkra!

  Ringstorlekar mäts olika världen över. I vissa länder mäter man efter ringens invändiga omkrets, medan man i andra länder mäter efter den invändiga diametern. Hos SAFIRA mäts din storlek efter den invändiga omkretsen. Nedan följer en lista på vad respektive omkrets motsvarar i diameter. OBS att det är vanligt att många avrundar storlekar till närmsta helstorlek. Vi anser att det kan bli väldigt missvisande och vi avrundar därför enbart den sista decimalen vid mätning efter invändig diameter. T.ex. när du ska välja storlek kommer det stå Storlek 60 / 19,1 istället för 19,11.

  Storlekstabell

  Förhållandet mellan omkrets och diameter är pi. (π = 3,14159)


  JAG VET INTE MIN STORLEK, HUR GÅR JAG TILLVÄGA?

  Det finns flera metoder att mäta sin ringstorlek på. Testa och jämför gärna resultaten från flera av metoderna för att öka sannolikheten att Ni mäter upp rätt storlek.


  OBS att SAFIRA ej ansvarar om den storlek Ni har beställt visar sig vara för stor eller för liten. Vi garanterar enbart att vi skickar den storlek Ni har beställt. Vi rekommenderar Metod 1 och Metod 2 för bäst resultat.

  METOD 1.
  Beställ hem SAFIRAs ringmått. Ringmåttet kommer direkt hem i Er brevlåda och kan testas i lugn och ro hemma. (Klicka här)

  METOD 2.
  Gå till en guldbutik/guldsmed och be om att få Er storlek uppmätt.

  METOD 3.
  Ta en befintlig ring Ni har hemma som passar och mät ringens invändiga diameter med ett skjutmått. Avläs måttet i mm. Ni har nu fått Er storlek efter invändig diameter. (avrunda alltid uppåt) 

  METOD 4.
  Ta en befintlig ring Ni har hemma som passar och mät ringens invändiga omkrets med ett måttband. Den invändiga omkretsen motsvarar Er storlek efter invändig omkrets. (avrunda alltid uppåt)

  METOD 5.
  Bind en tråd runt det finger Ni vill mäta. Bind inte för hårt och mät därefter trådens längd i mm. Trådens längd motsvarar Er storlek efter invändig omkrets. (avrunda alltid uppåt)


  STORLEKEN BLEV FEL, HUR GÅR JAG TILLVÄGA?

  Har du köpt en ring med SAFIRA INCLUDED?

  Klicka HÄR för att skriva ut formuläret till din fria storleksändring!


  SAFIRA ansvarar ej om den storlek Ni har beställt visar sig vara för stor eller för liten. För alla ringar som har tillverkats unikt för Er gäller varken Öppet Köp, ånger- eller bytesrätt. SAFIRA erbjuder tjänsten Storleksändring - Dock ej för ringar i stål eller titan eftersom dessa legeringar är för hårda vilket bidrar till höga kostnader vid storleksändring. Här görs en storlekändring, omgravering samt läggs på en ny finish på ringen. Denna tjänst kostar från 100 kr/silverring och från 600 kr/guldring samt att köparen står för kostnaden för returförsändelserna. Pris för storleksändring varierar beroende på modell och omfattning. Vi förbehåller oss rätten att neka en storleksändring om returnerad ring är defekt eller har storleksändrats av annan guldsmed. Skicka ett mail till kundservice@safira.se för mer information om tjänsten. 

  Du kan köpa Tjänsten för Storlekändring HÄR.  KUNDTJÄNST 

  Telefon:
  021-4444989

  Mail: 
  kundservice@safira.se