×

Default welcome msg!

  Skötselråd

  Det är viktigt att ta hand om dina smycken. 

  Ringar

  Skötselråd

  Skötselråden gäller generellt för samtliga smycken men framförallt för smycken tillverkade i ädla metaller. Ädla metaller är mjuka material vilket medför att de är känsliga mot slag och repor. För att Era smycken skall bibehålla sitt vackra utseende över en längre period är det viktigt att regelbundet vårda och rengöra dessa. Smuts samlas på smycken dagligen och i stor utsträckning på ringar vilka naturligt är mer utsatta. Vi handskas idag med kosmetika, hudvårdsprodukter, parfym och matvaror vilket följaktligen medför smuts och lort på ut- samt insida av ringar. Detta samlas ofta i gravyren och under diamanten/diamanterna. Vi rekommenderar starkt att Ni tar av eventuella ringar vid exempelvis diskning, trädgårdsarbete, dusch och träning för att undvika onödigt slitage. Era smycken håller sig fina längre om Ni behandlar dessa varsamt. Smycken blir givetvis slitna med tiden och fortare för vissa precis som vilket föremål som helst som används regelbundet.

  En bil behöver tvättas och ibland repareras, detta gäller även för smycken.

  Polering

  Skötselråd ringar

  Guld, palladium och framförallt silver är mjuka material som behöver tas om hand. För att Er ring ska bibehålla sin standard under en längre tid rekommenderar vi Er att ta av Er ringarna vid exempelvis träning, arbete med händerna och diskning. Om Ni använder ringar på båda Era händer var varsam vid handklappning som kan skada ringens yta. Även diamanter och dess infattning kan skadas av slag eller annan typ av påverkan mot dem. Det är viktigt att regelbundet göra rent Er ring. Om Era händer kommer i kontakt med hudkräm, matvaror och dylikt dagligen kan det bidra till att ringen blir smutsig på ytan, i dess borrhål och i gravyrer. Även Er hud kan komma att bli irriterad under smutsiga ringar. En ring med eller utan diamanter tar ingen skada av att bli tvättad. Ni kan enkelt göra rent Er ring själva med en mjuk borste och lite diskmedel, avsluta rengöringen med att skölja av ringen noggrant under rinnande vatten.

  Ni kan lämna in Er ring till oss på SAFIRA för rengöring och eventuell rhodinering samt putsning. På Er begäran kan SAFIRA även ta hand om renovering, översyn av diamanter och dess infattningar för att säkerställa att diamanterna sitter som dom ska. Hör av Er till oss på kundservice@safira.se så hjälper vi Er.